Steiger en ligplaatsen

De steiger en ligplaatsen

De steiger in de Oostermoerse Vaart is eigendom is van de vereniging en wordt door de leden onderhouden. De steiger is ruimt 350 meter lang en biedt plaats aan ca. 30 ligplaatsen, daarnaast zijn er ca. 15 boxen geschikt voor kleinere vaartuigen. Er wordt gewerkt met een wachtlijst en op volgorde van binnenkomst: geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de vereniging en worden dan op de wachtlijst geplaatst. Als er ruimte is aan de steiger of een box wordt vanuit de vereniging contact opgenomen met degene die bovenaan de wachtlijst staat.

Passanten zijn bij onze vereniging van harte welkom! Als er ruimte is aan de steiger kunnen zij voor een bescheiden bedrag van € 1 per meter (per boot per nacht) gebruik maken van tijdelijke ligplaats, water en elektra. Afval kan worden gedeponeerd bij de vuilcontainers aan het begin van de steiger. Het liggeld kan worden voldaan bij één van de aanwezige leden, te herkennen aan de groene lidmaatschapsvlag op de boot.

 

De Hunze en Oostermoerse Vaart

De boten van de leden van de vereniging liggen in de rivier De Hunze. De Hunze is een rivier gelegen in het grensgebied van Drenthe en Groningen ten oosten van de Hondsrug. De Hunze begint ten westen van Gasselte waar het Voorste en Achterste Diepje bij elkaar komen. Vanaf dat punt tot het Zuidlaardermeer wordt het ook de Oostermoersche Vaart genoemd, naar de dingspel Oostermoer. Bijzonder is dat in Drenthe eigenlijk geen enkele plaats echt aan de Hunze ligt, hoewel het riviertje bij Gasselternijveen en Spijkerboor de beide dorpen bijna raakt.

 

 

Naamloos

 

Kaart 1